Műszaki Vizsgáztatás Óbudán

Óbudán, a III. kerületben a Bojtár utcában személygépjárművek, kisteherautók valamint ezen gépjárművek utánfutóinak műszaki vizsgáztatásával és szervizelésével foglalkozunk.

Óbudán, a III. kerületben a Bojtár utcában.

Címünk: 1037 Bp. Bojtár u. 78.
Nyitva tartás: H-P-ig 8-17h-ig.

Mit kell tudni a műszaki vizsgáról.

"A műszaki vizsgát előzetesen bejelentett időpontban a közlekedési hatósággal szerződött szervizekben lehet elvégeztetni. A műszaki vizsgálattal egy időben hajtják végre a környezetvédelmi felülvizsgálatot is. Amennyiben a határidő lejártát megelőző 30 napon belül sor kerül a műszaki vizsgálatra, a hatóság a műszaki érvényességet az eredeti lejárat napjától kezdődően számítja, tehát célszerű a lejárat előtt 2–3 héttel elvinni a járművünket.

Csak nehogy megbukjon!

A balesetmentes közlekedés alapvető feltétele, hogy a gépjármű műszaki állapota kifogástalan legyen a műszaki vizsgát megelőzően és utána is, a következő műszaki vizsgálatig. Ennek érdekében lényeges, hogy járművünket rendszeresen szervizeltessük.

A műszaki vizsgálat során a teljes jármű részletes átvizsgálásra kerül. A fő vizsgálati témakörök a következők: az okmányok és a jármű egyezősége, a jármű felszerelései, a világítás, a kormányberendezés, a fékberendezés, a futómű, a kerekek, az alváz, a karosszéria, és a környezetvédelmi tulajdonságok. Alapvető követelmény, hogy a jármű szerkezeteinek, alkatrészeinek és tartozékainak olyan működőképes állapotban kell lenniük, hogy rendeltetésüknek biztonságosan megfeleljenek. A műszaki vizsgálatok több éves tapasztalatai alapján a leggyakoribb rendellenességek, amikre érdemes odafigyelni, mert sikertelen vizsgát is eredményezhetnek: A világítóberendezések hibái, a fékberendezés (azon belül az ABS) nem megfelelő működése, az alváz, illetve a karosszéria korróziója, a szélvédőüveg sérülése (és az üvegek szabálytalan fóliázása), a motorolaj szivárgása, a kipufogó-berendezés korróziója, a túl magas szennyezőanyag-kibocsátás, a biztonsági berendezések (biztonsági övek, légzsákok) hibája, a kötelező tartozékok hiánya és a jogszabályi határérték alá kopott vagy sérült gumiabroncsok. Utóbbiak előírt, kötelező, minimális profilmélysége 0,75 m kerékátmérőig 1,6 mm, a fölött (például a tehergépkocsiknál) 3 mm, de saját biztonságunk érdekében a gumiabroncsokon a gyártó által elhelyezett kopásjelző elérése esetén tanácsos lecserélnünk őket."

(forrás: NKH)

Bojtár Autóvizsga Kft.
1037 Budapest Bojtár u. 78.
Cégjegyzékszám: 01-09-346105
Telefon: +36-70-379-2226
Email: info[kukac]muszaki-vizsga-obuda[pont]hu
Nyitva tartás: Hétköznap: 8-17h-ig.
Műszaki Vizsga Óbuda

Minden jog fenntartva. Műszaki Vizsga Óbuda